På Ålshults Herrgård kan du koppla av i en vacker och smakrik herrgårdsmiljö med stilfulla och mysiga rum, en spatiös rymlig historisk salong och en trivsam ljus matsal med hänförande utsikt över den engelska parken.

Boende

Rum Paeonia

Lila och rosa färger sätter prägel i Maggies fd. paradrum och skapar tillsammans med klassiska möbler och engelska tapeter en mysig och trivsam atmosfär.

Njut av soluppgången över parken eller koppla av på den stora terrassen när solen går ner.

 

Rum Hemerocallis 

Den gulorange färgen ger en mysig och ljus stämning i det här rummet. Maggies gamla sovrum ligger på nedre plan och är ett hörnrum med fönster i två väderstreck, båda med utsikt över den engelska parken.

 

Rum Helleborus

Gröna färgtoner och vackra detaljer i inredningen bidrar till ett charmigt gästrum och stilen smälter ihop med resten av huset och inte minst trädgården.

 

 

Ålshults Herrgård, som byggdes på 1700talet som bruksvilla och senare under 1930talet blev Maggie Stephens residens, har genomgått en varsam renovering, där stor vikt lagts vid att bevara historia och personlighet, samtidigt som olika färger tillsammans med klassiska möbler, engelska tapeter och vackra inredningsdetaljer bidrar till en unik och färgrik herrgårdsmiljö och inte minst skapar Smålands färgstarkaste herrgård.

Rummen blickar mot alla väderstreck och inger ett naturligt lugn. Stäng dörren efter dig, lyssna en stund från insidan och du kommer troligtvis bara höra dina egna andetag. Öppna fönstret och njut av parkens hänförande lugn och magisk grönska, inspirerande blommor eller nattens mörker och tysthet med näckrosdammen som närmsta granne.

 

En övernattning kan endast bokas i samband med beställning av en meny. 

 

Ta chansen att bo som Fröken Maggie Stephens gjorde på hennes tid.

Gå på utflykt, promenera eller cykla några timmar och njut därefter i hennes salong eller på den stora trädgårdsterrassen med ett klassiskt fransk bakverk som serveras tillsammans med kaffe och te. Koppla av framför brasan i skrivrummet med en god bok, ta en drink i den ljuvliga gästsalongen och avrunda kvällen i matsalen med en välsmakande middag och något gott från vinkällaren.